Ekmek Tutkumuz

22 dk. 5/11/2015
Geri
Ana Kategori

Genel Kültür

Alt Kategori

Genel Kültür

Künye

Söylenişi ve yazılışı farklı olsa da ekmek her dilde, doymak anlamına geliyor. Tarlada ekilmesi, bakımı, toplanması, öğütülmesi, depolanması ve pişirilmesi gibi buğdayın un haline gelmesinden ekmeğe doğru olan aşamalarında oldukça fazla insan çalışıyor. Bu nedenle ekmekte un ve mayadan çok daha fazlası var. Bu eğitimde sizlere ekmeğin, tarladan soframıza kadar uzanan yolculuğunu, endüstriyel üretimin sağlığımıza etkilerini ve ekmeği sağlıklı tüketebilmenin ipuçlarını aktarmayı amaçlıyoruz. Sofralarımızın Vazgeçilmez Lezzeti Edebiyat, İş Hayatı ve Aile Kültürümüzde Ekmek Ekmek Kültürünün Gelişimi Ekmek ile Sağlıklı Yaşam Hayal mi?